Quants panells solars necessito instal·lar a la meva autocaravana?

Una de les coses que cal tenir en compte quan viatges amb autocaravana és la despesa d’electricitat que faràs i quanta autonomia tens per fer el viatge. Els electrodomèstics consumeixen molta energia, de vegades no prou si la comparem amb la que recarreguem en conduir pel que, si et desplaces poc, cal buscar una font d’energia complementària, per exemple recarregant en un càmping o en un pàrquing per a autocaravanes a la nit. Davant d’aquesta circumstància, els panells solars per a autocaravana han esdevingut indispensables perquè representen un complement d’energia que permet alimentar la bateria auxiliar. Però quants panells solars necessito instal·lar a la meva autocaravana per tenir prou energia?

Per determinar quants panells solars necessito instal·lar a la meva autocaravana cal tenir en compte diversos factors: l’espai disponible al sostre de l’autocaravana, el consum dels dispositius i electrodomèstics que utilitzarem durant els nostres viatges, l’eficiència de les plaques solars i , si és possible calcular una mitjana de la quantitat d’hores de sol que rebrem.

 

Espai disponible al sostre per instal·lar panells solars

La primera cosa que hem de considerar és l’espai de què disposem. Depenent del tipus d’autocaravana o camper podrem col·locar entre 1 i 4 panells solars i, és clar, com més espai hi hagi més panells podrem posar-hi i més autonomia aconseguirem. I depenent de la quantitat de panells solars que puguem instal·lar segons l’espai els instal·larem amb una o altra potència, sempre amb la idea d’apropar-nos a les nostres necessitats d’energia partint de l’espai que tenim.

 

Energia que necessitem

Podem fer un càlcul aproximat de l’energia que necessitarem calculant el consum que fem habitualment als nostres viatges amb els dispositius i electrodomèstics que tenim. És recomanable saber, més o menys, el consum dels electrodomèstics que portes al vehicle. Per exemple, un microones que consumeixi 1500W/h si ho fem servir 10 minuts al dia tindrem un consum diari de 250W, carregar dos mòbils suposaria uns 20w al dia, etc. Així amb tots els dispositius i electrodomèstics que solem fer servir. Amb el resultat tindrem un consum diari aproximat que ens dirà lenergia que necessitem diàriament.

L’òptim seria tenir panells solars per aconseguir aquest consum diari i ser totalment autònoms, però com hem vist això dependrà de l’espai que tinguem per posar els panells. I aquí entra el nostre factor següent.

 

Eficiència de les plaques solars

Segons el nombre de plaques solars que puguem posar per espai, i l’energia que necessitem haurem de calcular ella potència que necessitem als panells solars que instal·larem a la nostra autocaravana.

 

Quantitat d’hores de sol que rebrem

Per descomptat el càlcul anterior no serà el mateix si viatjarem a l’estiu oa l’hivern ja que les hores de sol són molt diferents i això influirà en l’eficiència de les plaques solars. Per això si viatjaràs habitualment a l’hivern caldrà afegir més potència per aconseguir autonomia.

 

En resum, pels càlculs realitzats el més habitual és instal·lar entre 2 i 4 plaques solars d’uns 200W cadascuna. Per a un consum normal amb 2 panells solars n’hi hauria prou a l’estiu, a l’hivern se’n necessitarien més però si no vols instal·lar-ne 4 o no tens espai sempre es pot fer ús de la bateria o reduir el consum d’alguns dispositius.

 

A Gen Power som especialista en la instal·lació de panells solars en tot tipus d’instal·lacions, i treballem amb la nostra filial d’autocaravanes Prat Caravaning, per això som els indicats per fer un estudi del teu cas i recomanar-te la instal·lació que més s’ajusti als teus necessitats.

Si estàs interessat en la instal·lació de panells solars a una autocaravana et convidem a conèixer una instal·lació fotovoltaica aïllada en autocaravana realitzada per nosaltres per Prat caravaning , empresa de lloguer d’autocaravanes a Lleida .

Demana pressupost sense compromís

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.