Monedero solar

El moneder solar: la revolució de les instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaic

En aquest article parlarem de l’anomenat Monedero Solar , que altres anomenen bateria virtual o guardiola virtual; en tot cas és el mateix, l’única cosa que canvia és la manera com es diu.

 

Les subvencions i/o ajuts per a instal·lacions solars d’autoconsum 2023/2024, han estat i són una possibilitat que cal contemplar a l’hora de plantejar-se fer una instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic  però, segons la nostra experiència, són una possibilitat que moltes vegades es queda en un cant de sirena, que no arribarà mai a la butxaca. Per tot això, més important que dilucidar si hi ha o no hi ha subvencions i/o ajuts per a instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaic , és anar al gra del que el mercat ens pot oferir de manera real i directa, sense haver de passar per garbells aleatoris i innecessàries de resultat incert.

 

Em refereixo a l’oferta que podem fer des d’Electricitat SOMA-GENPOWER, que juntament amb la nostra comercialitzadora: Fenie Energía , et podem oferir solucions, per aprofitar el 100% de l’energia que la teva instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic produeixi. A més, si desitges o necessites, fraccionant el pagament inicial fins a 24 quotes , de manera que no hagis de fer un desemborsament inicial, i pràcticament, l’estalvi que la instal·lació va aconseguint dia a dia des del primer moment, et resultarà gairebé imperceptible a la teva economia haver realitzat aquesta instal·lació, i al cap dels 2 anys… doncs l’estalvi estarà servit.

 

Moneder solarEl Moneder Solar, o bateria virtual, és la remuneració de l’energia excedentària que la nostra instal·lació genera després d’aplicar la compensació simplificada d’excedents, és a dir, que el primer que atén la nostra instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic és al consum. Si sobra energia, ens compensaran aquesta en allò que és el terme d’energia o consum fins al màxim que aquest pugui quedar a «zero». Tota producció que excedeixi això fins ara s’abocava a la xarxa elèctrica de manera absolutament gratuïta, sense que ningú ens donés les gràcies per això. Ara des de Fenie Energía  amb la seva proposta de Monedero Solar , aquest excedent el podem acumular en mode de diners, que es van acumulant al nostre compte, per gastar-los en el moment que creguem oportú i així poder generar factures a cost «0», o bé si tenim altres instal·lacions de la nostra propietat, poder aplicar aquests excedents a aquesta, de manera que farem un autoconsum solar fotovoltaic compartit entre tots els «CUPS» (codi universal de punt de subministrament) que siguin de la nostra propietat.

 

D’aquesta manera aprofitarem el 100% de l’energia produïda encoratjant així posar instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaic el més generoses possible, a fi de potenciar el màxim excedent, per tenir recursos per a una, dues o més instal·lacions de la nostra propietat o bé acumular en forma de diners, aquest excedent, que no caduca i que podem gastar el mes o mesos que necessitem. En totes dues modalitats l’aprofitament de la producció de la nostra planta d’ autoconsum solar fotovoltaic serà del 100%; a més, no hi ha perímetre geogràfic que les delimiti, simplement que aquests CUPS nostres estiguin en territori nacional i de la mateixa titularitat. A dia d’avui Fenie Energía està remunerant l’excedent que incorpora el nostre Moneder Solar a un: 0’085 €/kW, cosa que és una molt bona remuneració.

 

Un cop hem explicat què és i com funciona el Moneder Solar que des de Fenie Energía podem oferir, l’altra proposta que podem fer des d’Electricitat SOMA-GENPOWER és un contracte de subministrament amb la seva variant SAI, en què Fenie Energía  fraccionarà en 24 quotes, el total de l’import de la nostra instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic, ja sigui domèstic o industrial, aplicant un import per despeses de gestió i manteniment, que actualment està al 6% mensual. El contracte SAI es fa una vegada que tenim amb Fenie Energía un contracte de subministrament d’electricitat o gas, aleshores es procedeix a introduir en aquest contracte la clàusula per la qual s’aplica un pagament fix mensual que dura dos anys, i en què el titular de la instal·lació, pagarà quota a quota la seva instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic, dins del que seran les factures mensuals pel subministrament elèctric i/o de gas. Així un anirà pagant sense haver de desemborsar cap quantitat al principi, i mes a mes, durant 24 quotes, farà front, gairebé sense adonar-se’n, a una instal·lació que ja, des d’aquest moment, li està aportant un considerable estalvi.

 

Moneder solarSi ajuntem el Moneder Solar i el contracte SAI, la meva pregunta és: per què molestar-se a anar com posseïts després de les tedioses subvencions i/o ajudes 2023/2024? Certament, el més important, encara no ho he esmentat, i és que el que fa veritablement atractiva una instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic és que és rendible per si sola, independentment de subvencions, ajudes o el que es vulgui. I encara que el subministrament elèctric, estigui actualment en mínims històrics, ningú ens assegura que això sigui sempre així, ia més, estarem contribuint a una democratització de la producció elèctrica, sostenible i de Km. 0, en la qual serem productors i consumidors alhora, generant així un canvi del que serem agents pro-actius.

 

Des d’ Electricitat SOMA-GENPOWER , juntament amb Fenie Energía , volem estar a aquest costat de la balança, perquè entre tots puguem ser més partícips del canvi, i junts, segur que ho aconseguirem.

 

A Electricitat Soma Gen Power som instal·ladors de plaques solars a Lleida, Tarragona i la resta d’Espanya , i com a empresa solar especialitzada i amb experiència , els nostres tècnics estudiaran el teu cas i et faran una proposta adequada a les teves necessitats complint totalment els requisits legals i tècnics d’una instal·lació.

 

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.