instalación de autoconsumo solar fotovoltaico industrial

Instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic industrial i moneder solar

Són moltes les situacions en què una bona instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic industrial o domèstic pot estalviar moltíssims diners, ja que en general les primeres solen funcionar, o tenir els majors consums durant el dia, ja que és el moment en què , seguint un horari laboral normal, es tenen més consums i s’hi inverteix més potència.

Instal·lació d'autoconsum solar fotovoltaic industrial i moneder solarAra parlarem d´un tipus d´indústria que necessita grans quantitats d´energia, no només durant el dia, sinó al llarg de les 24 hores, i es tracta ni més ni menys que les instal·lacions de fred industrial , que poden ser de congelació, atmosfera controlada, o fred de conservació de productes frescos. Cadascuna d’aquestes aplicacions té un ritme diferent de consum energètic.
La majoria de la indústria del fred que tenim a la nostra zona està dedicada a l’alimentació, ja sigui per a conservació de fruites i verdures o per a la indústria càrnia, tan important en aquesta zona repartida entre Catalunya i Aragó. Aquí, les instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaic industrial estan a l’ordre del dia, amb unes ràtios d’eficiència que freguen el 65% d’estalvi en el consum.
I com s’hi pot arribar, si s’ha de produir fred les 24 hores? Doncs bé, hi ha maneres perquè una instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic industrial pugui aprofitar el 100% de l’energia que genera si camp solar-fotovoltaic, una seria posar un sistema físic d’acumulació, o sigui bateries; però això, la major part de les situacions no és gaire aconsellable, a causa dels elevats costos de les bateries, i dels moderats preus que moltes vegades cobren les comercialitzadores per una tarifa nocturna.
La solució per a l’aprofitament del 100% de l’energia produïda es diu de diferents maneres: Bateria virtual, moneder solar o guardiola solar. Nosaltres, com a col·laboradors i agents de FENIE ENERGIA , parlarem de moneder solar, al cap ia la fi es truqui com es truqui és exactament el mateix. Estem parlant d’aprofitar els excedents en instal·lacions inferiors als 100 kW.
El sistema contempla que cada instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic industrial o domèstic s’acull a l’anomenat «compensació simplificada d’excedents», que vol dir que podem compensar fins a un màxim del que és el terme d’energia, és a dir: el consum. Si produïm més enllà de la compensació total del consum, aquest excedent l’injectem a la xarxa de manera gratuïta, regalant l’energia que la nostra planta d’autoconsum solar fotovoltaic industrial o domèstic produeix.
Per això des d’ Electricitat SOMA , juntament amb FENIE ENERGIA , proposem aprofitar fins a l’últim watt d’electricitat que la nostra instal·lació produeixi amb el moneder solar , que acumularà en euros, l’excedent d’energia que no es pugui compensar de manera simplificada, és a dir directament, i que aquests diners s’acumularan més a més al nostre compte, sense data de caducitat, i que els acumulats al moneder solar , els podrem gastar el mes que vulguem, per poder tenir així factures «0» € a pagar.
Amb aquesta solució de FENIE ENERGIA per a les instal·lacions d’autoconsum solar fotovoltaic industrial o domèstic , aprofitarem el 100% del que produïm, per la qual cosa, ara si val la pena apostar per una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum, amb un camp solar el més dimensionat possible, on el límit natural serà el terme de potència que tinguem contractat o la potència latent que tingui la línia on estem connectats a xarxa. Per tant, ara sí que podem veure que, encara que hi hagi consums durant els períodes nocturns, es pot aprofitar tota l’energia que la nostra planta d’autoconsum solar fotovoltaic industrial produeixi.

 

A Electricitat Soma Gen Power som instal·ladors de plaques solars a Lleida, Tarragona i la resta d’Espanya , i com a empresa solar especialitzada i amb experiència , els nostres tècnics estudiaran el teu cas i et faran una proposta adequada a les teves necessitats complint totalment els requisits legals i tècnics d’una instal·lació.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.